…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2010

“Τρώνε” ήλιο και ζουν όπως τα φυτά

Μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει αφήνοντας απλά το σώμα του εκτεθειμένο στον  Ήλιο και χωρίς να τρώει τις γνωστές παραδοσιακές τροφές;

'Εντονες συζητήσεις και συγκρούσεις μεταξύ επιστημόνων έχει προκαλέσει η ταινία- ντοκυμαντέρ «Στην αρχή ήταν το Φως», η οποία διαπραγματεύεται το θέμα των Breatharians (Αναπνοϊστές), των ανθρώπων που δεν χρειάζεται να τραφούν με συμβατικές τροφές, αφού ισχυρίζονται ότι τρέφονται με τον Ήλιο.

Το θέμα της αφαγίας έγινε ευρύτερα γνωστό στην Ελλάδα με την περίπτωση του 67χρονου Mataji Prahlad Jani, ο οποίος ισχυρίζεται ότι από τα 7 του χρόνια έχει να φάει τροφή και ζει με τη μέθοδο της ηλιοθέασης.

Στην ταινία γερμανικής παραγωγής, εξηγούν άνθρωποι το πώς εδώ και χρόνια εφαρμόζουν την ηλιοθέαση και τις ευεργετικές ιδιότητες αυτής της στάσης ζωής. Συμμετέχουν δε και επιστήμονες που δεν μπορούν καν να συνειδητοποιήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά «Πως γίνεται να τρέφονται με φως; Δεν είμαστε φυτά, είμαστε άνθρωποι»

Ο διάσημος Dr Rudiger Dahlke περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την παράδοση της ανατολικής φιλοσοφίας που με την βοήθεια της κβαντικής φυσικής παρέχουν πλέον κίνητρα για σκέψη και μελέτη του φαινομένου των «αναπνοϊστών», ενώ ο διατροφολόγος Δρ Wolfgang Martl σαστίζει μπροστά στην κάμερα και αναρωτιέται πως βρίσκουν αυτοί οι άνθρωποι ενέργεια για την καρδιά ή το συκώτι τους...

Ο δρ Michael Werner μαρτυρά τη δική του εμπειρία αφού εφαρμόζει την μέθοδο από το 2001.

Η ταινία αποτελεί γενικότερα μια γροθιά στο επιστημονικό μοντέλο που έχει επικρατήσει στην σύγχρονη εποχή αναφέροντας πως πάντοτε υπήρχαν άνθρωποι, χιλιάδες χρόνια τώρα, που ζουν χωρίς να τρώνε και να πίνουν.

Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ταινία και στις ελληνικές αίθουσες...

Δείτε το trailer της ταινίας


Ρεπορτάζ: Νάντυ Παπαμήτσου
schizas.com


Ηλιοφάγοι - Ποιοι είναι αυτοί οι Ηλιοφάγοι

Ήλιος, αέρας και νερό…


Ήλιος, αέρας και νερό - αυτές είναι οι τροφές μου, λέει ο Nikolai Dolgoruky από την Ουκρανία.  Δεν τρώω τίποτα από τις 25 Αυγούστου του 2003. Κοιτάζω τον ήλιο από πέντε ώρες την ημέρα. Το ρεκόρ μου - 13 ώρες ... Περπατάω έξω ξυπόλητος, κοιμάμαι χειμώνα καλοκαίρι στο δρόμο, ή σε μία από τις πυραμίδες (χτίστηκαν από τον ίδιο στην αυλή του σπιτιού του, λέει ότι έχουν θεραπευτικές ιδιότητες και είναι ενεργά συνδεδεμένες με παρόμοιες κατασκευές στην Αίγυπτο και στον Άρη).
Солнцеед Н.Н. Долгорукий
Ηλιοφάγος Nikolai Dolgoruky

Στην αρχή έπινα γάλα, κακάο, τώρα πίνω μόνο "ενεργό" νερό (νερό που ζεστάθηκε μέχρι 90 - 99 βαθμούς Κελσίου), ανακατεύω σε ένα φλιτζάνι με ένα κουταλάκι τσαγιού μέλι. Πίνω περίπου δώδεκα τέτοια φλιτζάνια την ημέρα. Αυτό είναι όλο! Η ενέργεια που παίρνω από τον Ήλιο και το Σύμπαν, οι δυνατότητες του οργανισμού μου για τη φωτοσύνθεση μου είναι αρκετές. Ακόμα φτάνω σε σημείο να  αισθάνομαι το αίμα μου να ανανεώνετε.

- Για να γίνεις ηλιοφάγος, κάποια βιβλία ίσως δεν είναι αρκετά;

- Χρειάζεται να αναζητήσεις και να έχεις επικοινωνία με τον Θεό, με την Ιεραρχία του Φωτός (Υψηλότερες δυνάμεις). Όλες οι πράξεις μου καθοδηγούνται από τον Θεό. Όλες οι ενέργειες μου ελέγχει ο Θεός. Σαν να λαμβάνω οδηγίες μέσω της διασύνδεσης, τι και πως να κάνω. Χρειάζεται μόνο να βυθιστείς στο σκοτάδι και στη σιωπή.

- Εσείς έχετε ικανότητες ...

- Όλοι έχουν. Ηλιοφάγος μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε. Εγώ δεν έχω μυστικά. Είμαι πρόθυμος να υποβληθώ σε ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες θα δώσουν την ευκαιρία να μελετηθεί το φαινόμενο της ηλιοφαγίας. Είμαι ευτυχής που υπάρχουν και οπαδοί. Είμαι έτοιμος να μοιράσω τις γνώσεις μου: όχι σε απλά περίεργους, αλλά σε όσους θα ήθελαν να αλλάξουν τον εαυτό του, σε "αναζητητές" ...
Солнцеед Николай Долгорукий: Смотрю на солнышко, от пяти часов в день
Κοιτάζω τον ήλιο από πέντε ώρες την ημέρα” - Ηλιοφάγος Nikolai Dolgoruky 

Σήμερα στη Γη ζουν, σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις από εκατοντάδες έως 8-10 χιλιάδες ηλιοφάγοι. Σύμφωνα με άλλα στοιχεία οι ηλιοφάγοι είναι περίπου 20 χιλιάδες και είναι μόνο εκείνοι που δεν κρύβουν από τους γύρω τους τον τρόπου ζωής τους. Παρατηρείται δυναμική αύξηση αριθμού "ανθρώπων του φωτός» και των μαθητών τους.

H πιο διάσημη ηλιοφάγος 

Ίσως η πιο διάσημη ηλιοφάγος σήμερα στη Δύση είναι η Αυστραλέζα συγγραφέας Jasmuheen (το «άρωμα της αιωνιότητας»), πρώην οικονομικός σύμβουλος Ellen Greve, ιδρυτής νέας θρησκείας "Αναπνοϊσμός" (Bretarianizm, Breatharianism).
Джасмухин, Jasmuheen
Jasmuheen 

Breatharianism σημαίνει η ισορροπία μεταξύ της κατάστασης διατροφής, η οποία ιδανικά θα οδηγήσει στην απαλλαγή από τις συνηθισμένες στερεές τροφές (διατροφή με θείο φως, δηλαδή διατροφή, π.χ. με αναπνοή).

Η  Jasmuheen υποστηρίζει ότι η φιλοσοφία της στηρίζεται στην πρακτική αφαγίας, που εφαρμόζουν οι θιβετιανοί μοναχοί και αυτή είναι η αγγελιοφόρος των «αναληφθέντων διδασκάλων», με τους οποίους επικοινωνεί μέσω της διαστημικής τηλεπάθειας. Η ηλιοφάγος ανέπτυξε την περίφημη 21ήμερη "θεραπευτική αγωγή" - τη σταδιακή μείωση και κατάργηση κατανάλωσης τροφών. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της ''με τη βοήθεια του αναπνοϊσμού απελευθερωνόμαστε από το κυρίαρχο και καταστροφικό πρωτόγονο φόβο, ότι αν δεν θα τρώμε, θα πεθάνουμε." 

Η ηλιοφάγος Jasmuheen δηλώνει ότι έχει περισσότερους από 5 χιλιάδες οπαδούς σε όλο τον κόσμο (αριθμός κατά προσέγγιση). Στο βιβλίο της "Η ζωή με φως" (Living on Light), γράφεται ότι η διδασκαλία άρνησης από τροφή και πόση δίνει μια ιδανική ευκαιρία για να απαλλαγούμε από ανορεξία (ψυχοπαθολογικό σύνδρομο που εκδηλώνει την εμμονή στην απώλεια βάρους, η οποία μπορεί να θεραπευτεί μέσω της δίαιτας ή πλήρης απόρριψης των τροφών) και την παγκόσμια πείνα. Το ίδιο διδάσκουν στη δική της  “Ακαδημία Διαστημικού Ιντερνέτ” (Cosmic Internet Academy, CIA).
Χωρίς τροφή η Jasmuheen ζει από το 1993.


Zinaida Baranova – ηλιοφάγος από τον Θεό

Τον Μάρτιο του 2000 σταμάτησε να τρώει (από τον Απρίλιο μήνα χωρίς νερό) η Zinaida Grigorievna Baranova – διάσημη Ρωσίδα ηλιοφάγος από Κρασνοντάρ.


- Εγώ αναπνέω και παίρνω τροφή μέσω των ενεργειακών κέντρων (τσάκρα), των πνευμόνων και του δέρματος από την ατμόσφαιρα, λέει η Zinaida Baranova. Μην εκπλήσσεσαι. Το φως του ηλίου δίνει τα στοιχειώδη σωματίδια (σημ. μεταφ. πρωτονίων και ηλεκτρονίων). Αυτά μπορούν να τεθούν σε συντονισμό με τα μόρια των κυττάρων του σώματος και να δημιουργούν όλα τα χημικά στοιχεία που είναι απαραίτητα για τη διατροφή.
Солнцеедка Зинаида Баранова
 Ηλιοφάγος Zinaida Baranova


Αν το άτομο μπαίνει σε μια σε μια τέτοια κατάσταση συντονισμού, αρχίζουν να λειτουργούν ενεργειακά κέντρα. Ο δικός του μικρόκοσμος αλληλεπιδρά με τον μακρόκοσμό του. Τέτοια ικανότητα έχουν όλοι. Αλλά οι άνθρωποι είναι τόσο σκουριασμένοι από τροφές, κακές πράξεις και σκέψεις, που αυτή η ικανότητα είναι σχεδόν χαμένη.
Η μετάβαση στην αφαγία για μένα ήταν εύκολη και εγώ γρήγορα προσαρμόστηκα. Αλλά μετάβαση στη ζωή χωρίς νερό ήταν δύσκολη: στα κύτταρα του οργανισμού άρχισε ριζική αυτοκάθαρση, η οποία συνοδευόταν από κραδασμούς σε όλο το σώμα, αδυναμία, ξηροστομία, ως αποτέλεσμα αποβολής των τοξινών μέσω των σιελογόνων αδένων. Υπήρχαν επίσης εξανθήματα στο δέρμα με τη μορφή απολέπισης και "τσιμπημάτων των κουνουπιών". Η κατάσταση αυτή διήρκεσε περίπου για ενάμιση μήνα. Μόνο η πλήρης εμπιστοσύνη στους Δασκάλους μου έδινε δύναμη και αντοχή.
Η ζωή χωρίς νερό κατέστη δυνατή λόγο μεταστοιχείωσης - μετατροπής των πνευμόνων, τα πνευμόνια απέκτησαν την ικανότητα να αφομοιώνουν την υγρασία από τον αέρα.

Έχει ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των γιατρικών εξετάσεων της Zinaidas Baranovoi: πίεση 120 με 80, δόντια σε άριστη κατάσταση, αναπνοή 2-2,5 φορές πιο αργή από αυτή των κανονικών ανθρώπων, η θερμοκρασία του σώματος δεν ανεβαίνει πάνω από 36 βαθμούς Κελσίου. Επίσης στον οργανισμό της Zinaidas Grigorievni παρατηρούνται αυξημένα επίπεδα πυριτίου - τριάντα μονάδες, αντί δυο συνηθισμένες. 
Συνεχίζεται


Eλευθερία στην υγεία‏

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ψηφίσει οδηγία που θα τεθεί σε πλήρη ισχύ τον Απρίλιο του 2011, σύμφωνα με την οποία θα απαγορευθούν όλα τα συμπληρώματα διατροφής, θα απαγορευθεί η διδασκαλία εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας, θα κλείσουν οι σχολές ομοιοπαθητικής κοκ. Ήδη από φέτος το καλοκαίρι απαγορεύεται η πώληση βιβλίων σχετικά με τη χρήση βοτάνων και ιχνοστοιχείων.Χρειάζονται 35 εκατομμύρια υπογραφές για να σταματήσει το έγκλημα αυτό εναντίον της υγείας και, κυρίως, κατά του δικαιώματος και της ελευθερίας επιλογής! Στον Καναδά αυτή την στιγμή η χρήση βοτάνων σε τσάι είναι παράνομη πράξη.... Ας προσέξουμε να μην ζήσουμε τέτοιες συνθήκες και εδώ. Διαδώστε το, και θα σας παρακαλούσα να υπογράψετε αν θέλετε.
Υπογραφές εδώ:
 http://www.ipetitions.com/petition/joininghandsinhealth/

(πηγή http://vickytoxotis.blogspot.com/2010/11/blog-post_7505.html )

http://video.google.com/videoplay?docid=451097355502728465&hl=en
 

Προτεινόμενα Post, Τελευταίες αναρτήσεις


Ο Ιπποκράτης, η σημερινή ιατρική και η εφαρμογή της στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία
 

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010

Ο Ιπποκράτης, η σημερινή ιατρική και η εφαρμογή της στα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία


 Από τον όρκο του Ιπποκράτη:
"Ορκίζομαι ... θα χρησιμοποιήσω τη θεραπευτική δίαιτα μόνο για ωφέλεια των αρρώστων όσο εξαρτάται από τη δύναμη και την κρίση μου, και (υπόσχομαι ότι) θα τους προφυλάξω από κάθε βλάβη και αδικία...
Δεν θα χειρουργήσω οπωσδήποτε αυτούς που πάσχουν από πέτρα, αλλά θα αφήσω την πράξη αυτή στους εξασκημένους. Σε όσα σπίτια προσκαλούμαι, θα μπαίνω για το καλό των αρρώστων, κρατώντας τον εαυτό μου μακριά από κάθε θεληματική αδικία ή διαφθορά.
(Διαιτήμασί τε χρήσομαι ἐπ' ὠφελείῃ καμνόντων κατὰ δύναμιν καὶ κρίσιν ἐμὴν, ἐπὶ δηλήσει δὲ καὶ ἀδικίῃ εἴρξειν...
Ἐς οἰκίας δὲ ὁκόσας ἂν ἐσίω, ἐσελεύσομαι ἐπ' ὠφελείῃ καμνόντων, ἐκτὸς ἐὼν πάσης ἀδικίης ἑκουσίης καὶ φθορίης)

Στη σημερινή συμβατική ιατρική:
Έχει παραδοθεί στα χέρια των φαρμακοβιομηχανιών και της εξελιγμένης τεχνολογίας.
Από παραδείγματα όλοι έχουμε ένα σωρό: Φάρμακα και εμβόλια που οι παρενέργειές τους κάθε άλλο παρά βοηθούν την θεραπεία της οποιασδήποτε ασθένειας. Θεραπεύουν (όχι πάντα) το σύμπτωμα (πολλές φορές με παρενέργειες που μπορούν να χαρακτηριστούν ως εγκληματικές ενέργειες) και δημιουργούν πρόβλημα σε κάποια άλλη λειτουργία του οργανισμού.
Η πλειοψηφία των γιατρών παίζει τον ρόλο του Θεού που τους έχουν διδάξει το πώς λειτουργεί: Εγώ αποφασίζω, εσύ είσαι ένα μηδαμινό πλάσμα, εγώ ξέρω τι χρειάζεσαι κι αν κάνω λάθος, δεν είναι δική σου δουλειά να με ελέγξεις. Αν δεν σ' αρέσει να πας αλλού!!

Γεγονότα από ελληνικό δημόσιο Νοσοκομείο:
Κάποιος συνάνθρωπός μας, κάποιος πολίτης αυτής της χώρας, κάποιος ασφαλισμένος επειδή είναι παχύσαρκος, νέος (32 χρονών) και έχει και δυο μικρά παιδιά αποφασίζει να υποστεί μια επέμβαση προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις δραστηριότητες που η κοινωνία μας δραστηριοποιείται.
Τι πιο φυσικό λοιπόν (όντας ασφαλισμένος) να απευθυνθεί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο και ο διευθυντής αυτού του Νοσοκομείου να κρίνει πως ο νέος αυτός πρέπει να μπει στη διαδικασία της τοποθέτησης δακτυλιδιού και του κοψίματος μέρους του στομαχιού του;Και ο νέος, Σπύρος το όνομά του, κάνει την εισαγωγή του στο Τζάννειο Νοσοκομείο, τον χειρουργεί ο Διευθυντής της χειρουργικής εκεί, (χειρούργος με τα όλα του και όχι χειρουργός για όσους ξέρουν την εννοιολογική διαφορά) του κάνει την επέμβαση, φεύγει πάραυτα ο ασθενής για το σπίτι του και αρχίζει να πονάει.
Πονάει αφόρητα όμως... Πονάει τόσο πολύ που οι οικείοι του τον μεταφέρουν στο εφημερεύον νοσοκομείο (Λαϊκό). Οι γιατροί εκεί ζητούν να τον βάλουν άμεσα χειρουργείο.
Οι οικείοι τηλεφωνούν στον χειρούργο και του αναφέρουν τα τεκταινόμενα.
Ο χειρούργος κανονίζει πάραυτα να μεταφερθεί ο ασθενής στο Τζάννειο. (οι οικείοι πείθονται: είναι ο γιατρός που ξέρει τον ασθενή, τον έχει χειρουργήσει βρε αδελφέ!)
Και εκεί αρχίζει ο Γολγοθάς: Ακούστε το ανυπέρβλητο: Έσπασε κάποιο ράμμα, το γαστρικό υγρό βολτάρισε στην κοιλιακή χώρα, έκανε ένα τρεξιματάκι και στους πνεύμονες... χειρουργεία επί χειρουργείων... Εντατική... χειρουργεία... Για μαγνητική που ήθελε (αλλά ο μαγνητικός του Τζαννείου δεν έχει αγοραστεί για υπέρβαρους) έπρεπε να αναλάβουν οι οικείοι του την ευθύνη για την μεταφορά και την επιστροφή του σε αντίστοιχων διαστάσεων μαγνητικό τομογράφο. Οι ζωτικές λειτουργίες του, κατά την διαβεβαίωση του γιατρού είναι μια χαρά, αλλά ο ασθενής μπαίνει σε καταστολή.
Στην Εντατική μονάδα είπαμε, για να μην ξεχνιόμαστε. Που σημαίνει ότι οι συγγενείς μπορούν να τον επισκέπτονται για ελάχιστο χρονικό διάστημα καθημερινά και την ευθύνη της φροντίδας του την έχει το προσωπικό της μονάδας.
Αλλά το προσωπικό της μονάδας δεν μπορούσε (κατά δήλωση των υπευθύνων) να τον μετακινεί όπως όφειλε, και αρχίζουν οι κατακλίσεις... Κατακλίσεις, αδελφάκι μου! Κι αρχίζουν να κόβουν, να μιλάνε για μικρόβιο που καταστρέφει τους μυς, για το ότι έχει φτάσει μέχρι το κόκκαλο, ο διευθυντής της μονάδας στις απελπισμένες εκκλήσεις των οικείων να δηλώνει "άμα δεν σας κάνουμε, να τον πάρετε να τον πάτε αλλού!". Επεμβάσεις επί επεμβάσεων. τυραννία γι' αυτόν τον άνθρωπο άνευ προηγουμένου.
Αλλά η στάση των γιατρών μονοκόμματη, κάθετη, απόλυτη, αυθεντίες, ντε!
Μην σας κουράσω άλλο: Ο Σπύρος πέθανε. Η κηδεία του έγινε προχτές.
Στην νεκροψία έφριξαν! Δεν είχαν ματαδεί κάτι τέτοιο. Κατάκλιση μισό μέτρο και δεν θυμάμαι πόσο βάθος... Το χέρι του νεκροτόμου χωρούσε μέσα με άνεση. Το συκώτι διαλυμένο κ.λπ. κ.λπ.
Αλλά το καλύτερο σας το φυλάω για το τέλος
Δεν βρήκαν το δαχτυλίδι που υποτίθεται είχε τοποθετηθεί!
Φαίνεται (κατά τη γνώμη μου) ότι ο Διευθυντής-χειρούργος γι' αυτό έπεισε τους συγγενείς να τον μεταφέρουν από το Λαϊκό ξανά στα χέρια του: πριν προλάβουν και τον ανοίξουν οι συνάδελφοί του και ανακαλύψουν το τι έχει συμβεί.
Και ανακαλύπτουν οι συγγενείς ότι υπάρχουν ήδη 4 καταγγελίες γι' αυτόν τον γιατρό.
Και ανακαλύπτουν ότι αμέσως μετά τον δικό τους άνθρωπο χάθηκε κι ένα 29 χρονο παλικαράκι που πέρασε από τα χέρια του.
Και ρωτώ: Μετά την βουλευτική ασυλία υπάρχει και η ιατρική ασυλία για πάσης φύσεως εγκλήματα;
Πόσοι πρέπει να πεθάνουν για να παυθεί ο εν λόγω γιατρός έως ότου βγουν τα οριστικά πορίσματα για τις ενέργειές του;
Πόσοι πρέπει να πεθάνουν για να πάψει ο κάθε Διευθυντής να βλέπει την οποιαδήποτε μονάδα σαν δοβλέτι του;
Πόσοι πρέπει να πεθάνουν για να αντιληφθούν άπαξ και δια παντός ότι η Ιατρική αφορά τους ασθενείς, ότι είναι λειτουργοί που προσπαθούν να σώσουν ζωές, που οφείλουν να φέρονται όπως αρμόζει στους πάσχοντες;
Πόσοι πρέπει να πεθάνουν για να τους δηλωθεί  ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ;
 ΚΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ (γιατί πώς να το κάνουμε, το να πληρώνεσαι και να συμπεριφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο δεν είναι και το πιο έξυπνο πράγμα γι' αυτού του είδους τις νοοτροπίες) ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΚΟΥΜΠΙΖΟΥΝΕ;

Τι κάνει η διοίκηση του Νοσοκομείου; Τι κάνει το Υπουργείο; Δεν μπορεί να είναι τόσο κουφοί όλοι τους ώστε από 4 καταγγελίες να μην έχει φτάσει τίποτε στα αυτιά τους;
Τι σόι κυκλώματα είναι αυτά; Τι χρειάζεται; Να πάρει ο καθένας τον νόμο στα χέρια του; Πήρες ζωή, σου παίρνω τη ζωή; Μήπως τότε αρχίσει αυτό το κυκλωματάκι της ντροπής και της ξεφτίλας να μαζεύεται;
Μήπως το Υπουργείο με την πρεμούρα που έχει για την οικονομική ευταξία των νοσοκομείων ενδιαφερθεί τώρα να δει πού πήγε το δαχτυλίδι; τα δαχτυλίδια; Μπορεί να κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή λιγότερο από ένα δαχτυλίδι... Έτσι κι αλλιώς προσπαθούν τόσο καιρό να την ευτελίσουν τόσο... ή και λιγότερο ακόμη.

Τι μεγαλόστομο θα βρεθεί για να ειπωθεί σ' αυτά τα παιδιά που αυτή τη στιγμή βρίσκονται χωρίς πατέρα, χωρίς πόρους συντήρησης;
Τι μεγαλόστομο θα ειπωθεί σ' αυτήν την μάνα, στον πατέρα, στην γυναίκα, στ' αδέλφια;
Ποιος θα προφυλάξει τον υπόλοιπο πληθυσμό από ανίκανους και επικίνδυνους "ειδήμονες";

Και θυμάμαι την Αμαλία και θυμάμαι τον γαμπρό του Έβερτ, τα χιλιάδες θύματα αυτής της νοοτροπίας και αναλγησίας που επικρατεί στο Ιατρικό κατεστημένο εν Ελλάδι
Ε, λοιπόν κύριοι του Υπουργείου! Πάψτε να μας ζαλίζετε με τα χρέη των νοσοκομείων!
Αν δεν είστε ικανοί να βάλετε τους κανόνες λειτουργίας που θα διασφαλίζουν την παροχή υπηρεσιών στους φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας, αν δεν είστε ικανοί να ελέγχετε τους υπαλλήλους τους, αν δεν είστε ικανοί να παρέχετε τις υπηρεσίες που οφείλει ένα κράτος πρόνοιας να παρέχει, κλείστε τα ρημάδια! Κάντε συμβάσεις με όμορα κράτη για μεταφορές των ασθενών. Γιατί το θέμα είναι πως όσοι προσέρχονται στα νοσοκομεία επιθυμούν να βγουν από αυτά όρθιοι και όχι μέσα σε νεκροφόρες!
enomenoiblogers
Τι να πω, κρίμα στον άνθρωπο που χάθηκε.
Ζωή στην οικογενειά του. Ζωή στους συγγενείς του.
Χάλια, πολύ χάλια. Πόσες και πόσες φορές συνάντησα ανθρώπους που μου έλεγαν για την υγεία τους, τι κακό που τους έκαναν τα φάρμακα, πόσοι και πόσοι γνωστοί μου, φίλοι, συγγενείς, γιαγιά μου πέθαναν από φάρμακα και επεμβάσεις. Αφού οι ιατροί κάνουν μαθήματα διατροφής μόνο 2-3 ώρες σε όλη την διάρκεια των σπουδών και αυτά που μαθαίνουν καλύτερα να μην μάθαιναν καθόλου (βλ. εδώ).  
Στην αρχή σου δίνουν φάρμακα, μετά που δεν σταματάει το πρόβλημα, λένε να κάνουμε εγχείριση, μετά σου λένε άλλη εγχείριση, μετά άλλη εγχείριση, να κόβουν και να ράβουν μια από δω, μια από κει. Πολλές φορές είναι σαν τους χασάπηδες, αλλά τι να κάνουν, αφού είναι υποχρεωμένοι να δίνουν φάρμακα, να εκτελούν εντολές του υπουργείου, των μεγαλοβιομηχανιών των φαρμάκων, των κρεάτων και του γάλακτος, ερευνητικών κέντρων. Αν δεν δώσουν φάρμακο, κινδυνεύουν να χάσουν το πτυχίο τους, κόποι και υστερήσεις 4 - 5 χρονών, κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους. Υπάρχουν βέβαια και καλοί ιατροί, άνθρωποι με κεφαλαία.
Μετά τι φαγητά δίνουν στους ασθενείς στα νοσοκομεία; Ότι ποιο βλαβερό που υπάρχει στον κόσμο, εξαιρετικά δυσκολοχώνευτα μαγειρεμένα κρέατα, ψάρια, αυγά, γαλακτοκομικά, ψωμί, αρτοσκευάσματα από αλεύρι, ψήνονται σε θερμοκρασίες πάνω από 170-270 βαθμούς κελσίου, ακόμα και τα μόρια του νερού αλλάζουν την δομή τους - ατομικές βόμβες αργής ανάφλεξης, μαγειρεμένα χόρτα, λαχανικά.
Στις θερμοκρασίες πάνω από 40 48 βαθμούς κελσίου οι βιταμίνες καταστρέφονται, οι πρωτεΐνες πήζουν, οι φυτικές ίνες αλλοιώνονται, τα ένζυμα/ ορμόνες που κάνουν την πέψη καταστρέφονται, η βιοενέργεια καταστρέφεται. 
Αντί να τους δώσουν κάτι ωμό και ευκολοχώνευτο, σαλάτες, φρούτα, φρέσκους χυμούς, φύτρες, αποξεραμένα φρούτα αν έχουν ανάγκη, τους δίνουν ότι πιο βλαβερό που υπάρχει.
Για να δείτε πόσο χαμηλά είναι μια κοινωνία, έλεγε ο Σωκράτης, δες πόσο ψιλά κρατάει τους ιατρούς της.
Και το άλλο ... Το στομάχι του σημερινού ανθρώπου είναι τάφος για ψόφια ζώα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην αρρωστήσεις. Γνωμικό ιατρών χορτοφάγων.
Αν κάνεις παρέα με τον παπά, θα χάσεις την πίστη σου, με τον γιατρό την υγεία σου και με τον δικηγόρο την επιτυχία σου. Ιταλική παροιμία
Ο Τσε Γκεβάρας ...Παράτησα την ιατρική σχολή, γιατί δεν ήθελα να σκοτώνω ανθρώπους, ήθελα να κάνω καλό στους ανθρώπους και έκανα επανάσταση (κάπως έτσι).
Καλύτερα να πας στον τσομπάνο που ζει στα βουνά, παρά στους ιατρούς, στο σύστημα.
Καλύτερα φτωχός, παρά αμόρφωτος έλεγαν οι Αρχαίοι.

Καλή υγεία σε όλους.
Βασίλης ΚαφαταρίδηςΠροτεινόμενα Post, Τελευταίες αναρτήσεις 
Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου 2010

Περίπτωση καρκινοπαθή που θεραπεύτηκε μπαίνοντας για 5 ώρες στην παγωμένη θάλασσα

 Από ΟΝΟΙΡΟΛΟΓΙΟΨάχνοντας στην αποθήκη βρήκα ένα παλιό περιοδικό και το ξεφύλλισα. Οπότε είδα αυτό το άρθρο που μ' άρεσε πάρα πολύ.

Το μικρό καθημερινό θαύμα μπορεί να είναι απλώς ένα όνειρο, μια σύμπτωση που αλλάζει τη ζωή μας και μας δίνει μια δεύτερη ευκαιρία σε καταστάσεις που πριν φαίνονταν αδιέξοδες. Θαύμα είναι και η εκδήλωση του κρυφού δυναμικού μέσα μας, το οποίο δεν έχουμε ανακαλύψει αλλά υπάρχει, και όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν, αναλαμβάνει δράση ακόμα και θεραπευτική, που αγνοεί κάθε ιατρική πρόβλεψη. Μέσα από το εκπληκτικό βιβλίο της Βασιλικής Τζουράκη «Γιατρέ μου, γίνονται θαύματα;» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μύρτος») η ιστορία μιας ανεξήγητης αυτοΐασης είναι συγκλονιστική. Το 1977, στα 45 του χρόνια, ο ζωγράφος Θέμης Κελέκης αποσύρθηκε ολομόναχος στην έρημη νησίδα Φιδονήσι, απέναντι από τη Νέα Ηρακλείτσα στην Καβάλα, για να πεθάνει. Έπασχε από μελάνωμα, μια πολύ επιθετική μορφή καρκίνου, που είχε κάνει μετάσταση αναγκάζοντας τους γιατρούς να αποκλείσουν κάθε πιθανότητα ανάρρωσης. Υποφέροντας τον πόνο, περίμενε το μοιραίο ζώντας με ό,τι ψάρευε από τη θάλασσα. Ένα βράδυ είδε στο όνειρό του ένα κοριτσάκι, που είχε συναντήσει παλαιότερα, ως παρανυφάκι σε ένα γάμο στην Πάτρα. Το κοριτσάκι του πρότεινε να μπει στη θάλασσα μέχρι το λαιμό και να μείνει εκεί πέντε ώρες πίνοντας κάθε 15 λεπτά μια γουλιά θαλασσινό νερό. Μολονότι η συμβουλή ήταν εντελώς παράλογη και δύσκολη στην εφαρμογή της από έναν εξασθενημένο άνθρωπο μέσα στο καταχείμωνο, εκείνος την ακολούθησε. «Έπεφτε και χιονόνερο και είχα μουδιάσει ολόκληρος», είπε, «το σώμα μου είχε ασπρίσει, δεν το αισθανόμουν πια. Το νερό που έπινα μου έφερνε αναγούλα και προσπαθούσα να μην κάνω εμετό. Αλλά όταν πέρασε εκείνο το πεντάωρο και βγήκα από τη θάλασσα, ένιωσα για πρώτη φορά μετά από πάρα πολύ καιρό να πεινάω σαν λύκος. Και ημέρα με την ημέρα η υγεία μου άρχισε να βελτιώνεται με ταχύ ρυθμό». Τόσο ταχύ, που κατοπινές ιατρικές εξετάσεις δεν έδειξαν ίχνος κακοήθειας, αφήνοντας άναυδους τους γιατρούς. Σήμερα, τριάντα χρόνια μετά, ο κ. Κελέκης επισκέπτεται τακτικά το Φιδονήσι, για να ζωγραφίσει, να ηρεμήσει, να ψαρέψει, απολαμβάνοντας τη ζωή που τόσο απροσδόκητα του χαρίστηκε. Ποιος λοιπόν μπορεί να ισχυριστεί και να αποδείξει ότι το όνειρο που σηματοδότησε τη θεραπεία, που έσωσε τη ζωή ενός ανθρώπου, δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια σύμπτωση; 

Σχόλιο: Μπορώ να δώσω απάντηση στο θέμα, πως θεραπεύτηκε ο άνθρωπος.
Να πούμε πρώτα για το καρκίνο. Τι είναι ο καρκίνος? Είναι παράσιτα (σκουλήκια) που ζουν στον οργανισμό, τρώνε των άνθρωπο από μέσα, τρώνε την τροφή του, αποβάλλουν τοξίνες και περιττώματα.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 85 % του πληθυσμού της γης έχουν από 3 έως 300 είδη παρασίτων. Καρκίνος είναι και τριχομονάδες που έχει το αγελαδινό γάλα. Κάποιοι επιστήμονες λένε ότι στη μήτρα της αγελάδας υπάρχουν εκατομμύρια τριχομονάδες.
Το άλλο που λένε οι αιωνόβιοι Αμπχάζιοι ...Αν είσαι άρρωστος - σε τρώνε τα σκουλήκια.
Περισσότερα για το καρκίνο, παράσιτα, ασθένειες κλπ. στο άρθρο "Όλες οι μολυσματικές ασθένειες. Καρκίνος AIDS, Τι είναι από πού προέχονται" και Σοκαριστικά βίντεο για τα παράσιτα που ζουν μέσα στον ανθρώπινο οργανισμό. Δείτε πολλά βίντεο, φωτογραφίες, τι έχει ο άνθρωπος μέσα του, πως βγάζουν οι ιατροί από καρδιά και έντερα σκουλήκια. Μιλάμε για πολλά σκουλήκια.
Τα παράσιτα αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν τα αποθέματα των βιταμινών, των ιχνοστοιχείων, του πυριτίου και μετά οι ιατροί λένε ότι ο τάδε έχει καρκίνο, ενώ στην πραγματικότητα τον τρώνε (τον φάγανε) τα σκουλήκια.
Τι έγινε και θεραπεύτηκε αυτός ο άνθρωπος.
Μπήκε στην παγωμένη θάλασσα για 5 ώρες και από τόσο φοβερό κρύο πέθαναν όλα τα σκουλήκια, έπινε και κάθε 15 λεπτά παγωμένο αλμυρό θαλασσινό νερό, δηλητήριο για τα παράσιτα, νερό που σκότωσε όλα τα παράσιτα και καθάρισε τον οργανισμό. Και έτσι θεραπεύτηκε.
Το άσχημο είναι ότι άρχισε πάλι να τρώει ψάρια.

Σας εύχομαι καλή υγεία.
Βασίλης Κ.

Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗ ΝΙΝΑ, ΤΗ VEGAN

της Ελευθερίας Στίκουλου (estikoulou@hotmail.com)

VELVET MAGAZINE Πόσοι από εσάς άραγε γνωρίζετε τις διατροφικές συνήθειες των vegans; Φαντάζομαι ότι κάποιοι θα ξέρετε ακριβώς περί τίνος πρόκειται, αρκετοί θα έχετε ακούσει μόνο τη λέξη και κάποιοι θα την ακούτε για πρώτη φορά (και να είστε σίγουροι πως δεν θα είναι και η τελευταία!). Πριν λίγους μήνες γνώρισα μια vegan μέσω κάποιων φίλων σε μια συναυλία. Περνώντας οι βδομάδες και με αφορμή ένα κάλεσμα για barbeque, μια κυριακάτικη επίσκεψη σε ένα market ρούχων κι ένα release party, ξαναβρεθήκαμε και μάθαμε περισσότερα η μία για την άλλη. Δοκίμασα τις σαλάτες της, τα μαριναρισμένα αποβραδίς μανιτάρια–πλευρώτους, τα σουβλάκια λαχανικών, τη sauce που θύμιζε τζατζίκι -αλλά δεν ήταν και δεν με πείραξε- και άλλα συνοδευτικά εξαιρετικής νοστιμιάς! Στη συνέντευξη που ακολουθεί, σας συστήνω τη Νίνα Σαββίδη. Σπουδάζει φωτογραφία, κάνει γιόγκα, μαγειρεύει πολύ και αυτόν τον καιρό προσπαθεί να ολοκληρώσει ένα βιβλίο vegan μαγειρικής. Απολαύστε μέχρι τέλους!

Πώς αποφάσισες να γίνεις vegan;

Δεν θα έλεγα ότι ήταν ακριβώς απόφαση, γιατί δεν ήταν κάτι που έγινε μέσα σε μια μέρα. Απλώς σε κάποια φάση της ζωής μου αποφάσισα ότι θέλω να τρώω καλύτερα. Έψαξα το θέμα της διατροφής και μαζί με αυτό βρήκα και πολλές πληροφορίες πάνω στην ιδεολογική χορτοφαγία. Άρχισα να συνειδητοποιώ ότι ένα κομμάτι μαγειρεμένο κρέας δεν απλά ένα φαγητό, αλλά ένα κομμάτι από τη σάρκα ένος ζωντανού πλάσματος, που είχε αφτιά, μάτια, πόδια, ένιωθε, άγγιζε και αισθανόταν, σαν τους σκύλους, τις γάτες και τελικά σαν και εμένα. Απορώ πως δεν το είχα συνειδητοποιήσει πιο νωρίς. Αλλά βέβαια η κουλτούρα μας καταπιέζει αυτές τις σκέψεις, καθώς μας παρουσιάζει μονόπλευρα το ευαίσθητο θέμα του φαγητού. Ένα κομμάτι μαγειρεμένο κρέας δεν είναι απλά ένα γεύμα. Κρύβει μέσα του βαρβαρότητα, πόνο, βασανισμό και θάνατο.
Όσον αφορά τα ζωικά προϊόντα, όπως το τα γαλακτοκομικά και τα αβγά, ήταν κάτι που ήρθε αρκετά σύντομα -αλλά σταδιακά- από τη στιγμή που έγινα χορτοφάγος. Η μετάβαση από την ωολακτο-χορτοφαγία στη vegan διατροφή ήταν απλά το επόμενο λογικό βήμα. Γιατί και τα ζωικά προιόντα κρύβουν πίσω τους το βασανισμό αθώων πλασμάτων. Είναι βέβαια πολύ πιο δύσκολο να το συλλάβουμε, γιατί οι διαφημίσεις μάς κάνουν να πιστεύουμε ότι οι αγελάδες τρέχουν χαρούμενες σε καταπράσινα λιβάδια περιμένοντας με χαρά να αρμεχτούν, ενώ η αλήθεια είναι πολύ μακρυά από αυτή την εικόνα.
Για εμένα η χορτοφαγία είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει μέχρι τώρα. Είμαι ευγνώμων και νιώθω τυχερή που έχω τη δυνατότητα να κάνω αυτή την επιλογή. Τρώω καλύτερα και νιώθω καλύτερα. Η επιλογή μου να μην καταναλώνω ζωικά προιόντα έχει διάφορους λόγους: δεν θεωρώ ότι η κατανάλωση ζωικών προϊόντων είναι υγιεινή, οικολογική ή συμπονετική.
Περίγραψέ μου μια vegan μέρα.

Για πρωινό θα φτιάξω ένα μεγάλο smoothie με εποχιακά φρούτα ή/και λαχανικά ή αμυγδαλόγαλα. Το μεσημέρι, αν δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω, θα φτιάξω μια μεγάαααλη σαλάτα με διάφορα πράσινα, κανναβόσπορο ή αβοκάντο. Για σνακ μπορεί να φάω φρούτα, vegan μπισκότα ή άλλα γλυκά που φτιάχνω ή ψωμί ολικής αλέσεως με αμυγδαλοβούτυρο. Το βράδυ θα φάω κάτι μαγειρεμένο, όπως κινόα με λαχανικά.
Θα πρότεινες σε κάποιον να ξεκίνησει ως vegetarian και στη συνέχεια να ακολουθήσει τον τρόπο ζωής των vegans;
Αυτό είναι μια εντελώς προσωπική επιλογή.  Εγώ ξεκίνησα πρώτα ως χορτοφάγος, όπως οι περισσότεροι, αλλά ξέρω κάποιους που έγιναν vegan κυριολεκτικά από τη μια μέρα στην άλλη και τα πάνε μια χαρά. Καθαρά για λόγους διατροφικών συνηθειών είναι πιο εύκολο να γίνει κανείς πρώτα χορτοφάγος και σταδιακά να κόψει τα ζωικά υποπροϊόντα, αλλά δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος που να μας εμποδίζει!
Ποιο το ιδεολογικό κομμάτι αυτού του τρόπου ζωής; Σε ποια άλλα κομμάτια (ντύσιμο, καθαριστικά κ.λπ.) της καθημερινότητας βρίσκει εφαρμογή;
Το veganism είναι μια στάση ζωής που αποστασιοποιείται από την εκμετάλλευση των ζώων κάθε μορφής. Δηλαδή δεν χρησιμοποιούμε τα ζώα για τροφή, για ένδυση (γούνες, δερμάτινα, μάλλινα κ.λπ.), για καλλυντικά που έχουν πειραματιστεί πάνω σε ζώα, για διασκέδαση (όπως το τσίρκο) και δεν τα αντιμετωπίζουμε ως ιδιοκτησία μας, ούτε ως προϊόντα, αλλά ως συγκάτοικούς μας στη Γη.
Πώς είναι η ζωή για έναν vegan στην Ελλάδα; Ποια χώρα είναι η πιο ευνοϊκή;
Μια χαρά (σχεδόν)! Είμαστε πολύ τυχεροί που ζούμε σε μια χώρα όπου φρούτα και λαχανικά υπάρχουν όλες τις εποχές του χρόνου. Δεν νιώθω ότι στερούμαι κάτι σε καμία περίπτωση, αλλά βέβαια μαγειρεύω πολύ. Δεν ξέρω πώς θα ήταν τα πράγματα για έναν vegan που δεν μαγειρεύει, γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα χορτοφαγικό εστιατόριο στην Ελλάδα, και αυτά που έχουν χορτοφαγικές επιλογές, οι περισσότερες είναι είτε πηγμένες στο τυρί και το αβγό, ή εντελώς άνοστες και βαρετές. Σίγουρα υπάρχουν πολύ πιο vegan-friendly χώρες από την Ελλάδα, όπου υπάρχουν πολύ περισσότερα έτοιμα προϊόντα ειδικά για χορτοφάγους. Για παράδειγμα μερικές περιοχές στην Αμερική είναι πάρα πολύ φιλόξενες για vegans. H Νέα Υόρκη έχει άπειρα vegan εστιατόρια διαφόρων ειδών, όπως και η Καλιφόρνια. Επίσης το Πόρτλαντ θεωρείται από τις πιο vegan-friendly πόλεις, όπoυ υπάρχει μέχρι και ένα μικρό vegan εμπορικό κέντρο, εκτός από τα διάφορα vegan φαγάδικα. Στην Ευρώπη τα πράγματα μπορεί να είναι πιο πίσω, αλλά οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι πλέον αρκετά φιλόξενες στους χορτοφάγους.

Μια εύκολη συνταγή για ένα νόστιμο vegan meal;
1 1/2 κούπες ξεφλουδισμένο αρακά (περίπου 2 κιλά ολόκληρο αρακά)
30 ντοματίνια
1/2 μάτσο φρέσκο μάραθο
1 λεμόνι
1/4 κούπας ελαιόλαδο
10 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 αβοκάντο (προαιρετικά)
1κ.γ. αλάτι
Στίβουμε τo λεμόνι και ανακατεύουμε το χυμό του με το λάδι. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, το μάραθο και τa αβοκάντο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά. Σερβίρουμε!
Για περισσότερες vegan συνταγές και προτάσεις, επισκεφθείτε το site της Nίνας: www.veggie-wedgie.com

Το βρήκα στις αναρτήσεις της  Despoinas Papadaki στο facebook

Προηγούμενες αναρτήσεις:

Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010

Τρώγοντας Ζώα. Το βιβλίο που κάθε φανατικός κρεατοφάγος εύχεται να μην πέσει ποτέ στα χέρια του

Ο Νεοϋορκέζος συγγραφέας Τζόναθαν Σάφραν Φόερ τρύπωσε παράνομα νύχτα σε εκτροφεία, μίλησε με δεκάδες εργάτες αλλά και ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων. Τώρα, περιγράφει όλα όσα είδε

Πεθαίνουν σφαδάζοντας, με σπασμούς

«Τρώγοντας Ζώα»: σκληρές εικόνες από τα άδυτα των σφαγείων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΙΤΤΥ ΞΕΝΑΚΗ

ΤΑ ΝΕΑ On line

Αποσπάσματα από το βιβλίο του Jonathan Safran Foer «Εating Αnimals», Εκδ. Little, Βrown and Company. Από τον ίδιο συγγραφέα κυκλοφορεί στα ελληνικά το μυθιστόρημα «Εξαιρετικά δυνατά και απίστευτα» (Εκδ. Μελάνι).
«Εating Αnimals». Τρώγοντας Ζώα. Το βιβλίο που κάθε φανατικός κρεατοφάγος εύχεται να μην πέσει ποτέ στα χέρια του. Για να το γράψει, ο 33χρονος Νεοϋορκέζος συγγραφέας, που έγινε με τα δύο προηγούμενα (τα πρώτα) μυθιστορήματά του το αγαπημένο παιδί της νέας αμερικανικής λογοτεχνίας, πέρασε τρία χρόνια «βυθισμένος στην εντατική κτηνοτροφία». Στη διάρκειά τους, ο Τζόναθαν Σάφραν Φόερ χρειάστηκε να τρυπώσει παράνομα μέσα στη νύχτα σε εκτροφεία πουλερικών, να διεισδύσει στα άδυτα σφαγείων, να επιστρατεύσει τη βοήθεια σκληροπυρηνικών ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, να μιλήσει με δεκάδες ανώνυμους εργάτες της βιομηχανίας. Το έργο των 352 σελίδων που προέκυψε είναι σκληρό. Τόσο που το ένθετο «G2» της «Guardian» συνόδευσε τα αποσπάσματα που δημοσίευσε με την εξής προειδοποίηση: «Η ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΟΣΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΤΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟ ΚΡΕΑΣ».
Είναι δύσκολο να συλλάβει κανείς την εικόνα 25.000- 30.000 πουλερικών στοιβαγμένων μέσα σε μια αποθήκη 15 επί 150 μέτρα. Προσπαθήστε όμως. Φανταστείτε την έκταση, τα δεκάδες χιλιάδες πουλερικά. Κλείστε τον χώρο με τοίχους χωρίς παράθυρα και βάλτε από πάνω ένα ταβάνι. Προσθέστε αυτόματα συστήματα (γεμάτης φάρμακα) τροφής, νερού, θέρμανσης και εξαερισμού. Αυτό είναι ένα εκτροφείο.

Περνάμε τώρα στην εκτροφή. Κατ΄ αρχάς, βρείτε ένα κοτόπουλο που θα μεγαλώσει γρήγορα με όσο το δυνατόν λιγότερο φαγητό. Οι μύες και οι λιπώδεις ιστοί αυτών των νεομεταλλαγμένων «βρώσιμων κοτόπουλων» αναπτύσσονται πολύ πιο γρήγορα από τα οστά τους, προκαλώντας δυσμορφίες και ασθένειες. Ένα ποσοστό 1%-4% των πουλερικών θα πεθάνουν σφαδάζοντας, με σπασμούς, από το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου, μια πάθηση ουσιαστικά άγνωστη εκτός εκτροφείων. Τρία στα τέσσερα θα έχουν κάποιας μορφής πρόβλημα στην κίνηση και η κοινή λογική λέει πως νιώθουν μόνιμα πόνο.

Για τα βρώσιμα κοτόπουλα, αφήστε τους προβολείς αναμμένους περίπου 24 ώρες ημερησίως την πρώτη εβδομάδα της ζωής των νεοσσών. Αυτό τα ενθαρρύνει να τρώνε περισσότερο. Έπειτα κλείστε για λίγο τα φώτα, δίνοντάς τους ίσως τέσσερις ώρες σκοτάδι ημερησίως- ύπνος ίσα ίσα αρκετός για να επιβιώσουν. Φυσικά, τα κοτόπουλα θα τρελαθούν αν υποχρεωθούν να ζήσουν σε αυτές τις αφύσικες συνθήκες για πολύ. Τουλάχιστον τα βρώσιμα κοτόπουλα σφαγιάζονται συνήθως την 42η ημέρα της ζωής τους. Δεν χρειάζεται καν να επισημάνουμε πως το να στριμώχνεις παραμορφωμένα, παραγεμισμένα με φάρμακα, υπερβολικά στρεσαρισμένα πουλερικά μέσα σε ένα βρωμερό, καλυμμένο με περιττώματα δωμάτιο δεν είναι πολύ υγιεινό.

Οι έρευνες. Τύφλωση, βακτηριακές μολύνσεις των οστών, προβλήματα σε σπονδύλους και τένοντες, παράλυση, εσωτερική αιμορραγία, αναιμία, αναπνευστικές ασθένειες και αποδυναμωμένα ανοσοποιητικά συστήματα είναι συχνά προβλήματα στα εκτροφεία. Επιστημονικές έρευνες και στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης δείχνουν πως σχεδόν όλα τα πουλερικά μολύνονται από Ε coli (κολοβακτηρίδιο κοπράνων) και ένα ποσοστό 39%-75% στα σημεία λιανικής πώλησης παραμένουν μολυσμένα. Ένα 8% των πουλερικών μολύνεται από σαλμονέλα και ποσοστό 70%-90% από έναν άλλο εν δυνάμει θανάσιμο παθογόνο παράγοντα, το καμπυλοβακτήριο.

Πόσο ωραία γεύση μπορεί να έχει ένα ζώο γεμάτο φάρμακα και αρρώστιες; Στην πράξη, τα πουλερικά τρομπάρονται με «θρεπτικά υλικά» και αλμυρά διαλύματα που τους δίνουν αυτά που θεωρούμε όψη, οσμή και γεύση του κοτόπουλου.


«Καμιά φορά ο γδάρτης ανακαλύπτει πως το ζώο έχει ακόμα τις αισθήσεις του...»

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί η βιομηχανία του βοδινού κρέατος δεν αφήνει ούτε καν έναν ένθερμο κρεατοφάγο να πλησιάσει κοντά στις εγκαταστάσεις των σφαγείων της. Σε ένα τυπικό σφαγείο, οι αγελάδες οδηγούνται μέσω ενός επικλινούς διαδρόμου σε έναν μεταλλικό κλωβό. Ο «αναισθησιολόγος» πιέζει ένα μεγάλο αεροβόλο ανάμεσα στα μάτια της αγελάδας. Ένα ατσάλινο μπουλόνι εκτοξεύεται μέσα στο κρανίο της, προκαλώντας συνήθως λιποθυμία ή θάνατο. Κάποιες φορές το μπουλόνι απλώς ζαλίζει το ζώο, που είτε διατηρεί τις αισθήσεις του ή ξυπνάει αργότερα, στη διάρκεια της «επεξεργασίας». Ας μιλήσουμε ανοιχτά: αφαίμαξη, γδάρσιμο και διαμελισμός γίνονται ενόσω τα ζώα έχουν τις αισθήσεις τους. Συμβαίνει όλη την ώρα.

Σε μερικά δευτερόλεπτα, η αγελάδα προχωρά στη γραμμή παραγωγής ώστε να φτάσει στον «αλυσιδά», που δένει μια αλυσίδα γύρω από ένα πίσω πόδι και ανυψώνει το ζώο στον αέρα. Το ζώο μετακινείται τώρα μηχανικά σε έναν «κόφτη», που κόβει την καρωτίδα και μία φλέβα στον λαιμό. Το ζώο μετακινείται ξανά σε ένα «κάγκελο αφαίμαξης» και αφήνεται εκεί για αρκετά λεπτά.

Η διακοπή της ροής του αίματος στον εγκέφαλο του ζώου το σκοτώνει, αλλά όχι ακαριαία.

«Ανοιγοκλείνουν τα μάτια και τεντώνουν τον λαιμό τους πέρα δώθε, κοιτάζοντας τριγύρω, σε αλλόφρονα κατάσταση», εξηγεί ένας εργάτης.

Η αγελάδα μετακινείται κατόπιν στον «γδάρτη»- εκεί όπου αφαιρείται το δέρμα από το κεφάλι της. «Καμιά φορά ο γδάρτης ανακαλύπτει πως το ζώο έχει ακόμα τις αισθήσεις του και αρχίζει να κλωτσάει άγρια. Αν συμβεί αυτό, οι γδάρτες σπρώχνουν ένα μαχαίρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού του για να κόψουν τον νωτιαίο μυελό».

Η πρακτική αυτή, όπως αποδεικνύεται, ακινητοποιεί το ζώο αλλά δεν το κάνει να μη νιώθει τίποτα. Μετά τον γδάρτη, το κουφάρι (ή αγελάδα) προχωράει σε άλλους εργάτες, που κόβουν τα κάτω μέρη των ποδιών του. «Όσο για αυτά που ανασταίνονται, μοιάζουν σαν να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν τοίχους. Και οι εργάτες δεν θέλουν να περιμένουν μέχρι να έρθει κάποιος εκεί να τα βγάλει ξανά νοκ άουτ. Απλώς κόβουν λοιπόν τα κάτω μέρη των ποδιών. Όταν το κάνουν αυτό, οι αγελάδες τρελαίνονται, κλωτσώντας προς κάθε κατεύθυνση».

Το ζώο κατόπιν γδέρνεται, ξεκοιλιάζεται και κόβεται στα δύο. Σε αυτό το σημείο μοιάζει επιτέλους με τη στερεότυπη εικόνα του βοδινού κρέατος- κρεμασμένο απόκοσμα ακίνητο μέσα σε καταψύκτες.

 Το βρήκα στις αναρτήσεις της Despoinas Papadaki στο facebook

Cayenne η Καυτή Πιπεριά - Έχει περισσότερα πλεονεκτήματα υγείας από οποιανδήποτε άλλη τροφή η βότανο στην Γή
Ανεβάστε την Θερμοκρασία, να χτυπήσει Κόκκινο.
… στα 35 χρόνια που ασκώ την ιατρική δεν έχω χάσει ούτε έναν ασθενή από καρδιακή προσβολή !
Αυτή είναι μια εκπληκτική δήλωση, αλλά ο Dr. John Christopher την κάνει με εμπιστοσύνη σε αυτό που λέει.
..Εάν ακόμη αναπνέουν τους δίνω ένα φλιτζάνι τσάι από cayenne (ένα κουταλάκι του γλυκού σε καυτό νερό), και μέσα σε λεπτά ξαναγυρίζουν στην ζωή !
Cayenne (Καγιέν, πιπεριές τσίλι) η Καυτή Πιπεριά.
Το cayenne είναι ένας  από τους ταχύτερους δρώντες βοηθούς για την καρδιά. Διότι τροφοδοτεί την καρδιά άμεσα.
Να πως δουλεύει. Το cayenne διατηρεί τον “ποταμό της ζωής”, επίσης γνωστό σαν κυκλοφορία αίματος. Ένας μπλοκαρισμένος “ποταμός της ζωής” οδηγεί σε μπλοκαρίσματα τα οποία προκαλούν έλλειψη οξυγόνου, πράγμα το οποίο οδηγεί σε οργανική δυσλειτουργία, αρρώστια, και σε σοβαρές καταστάσεις καρδιακή προσβολή. Το πιπέρι cayenne λειτουργεί σαν ξεβουλωτικό που διαπερνά τα μπλοκαρίσματα, δίνοντας οξυγονωμένο αίμα στα άρρωστα όργανα που πεθαίνουν πολύ γρηγορότερα από οποιοδήποτε φάρμακο η βότανο που θα μπορέσει να φτάσει εκεί.
Αλλά αυτά δεν είναι όλα, το cayenne έχει περισσότερα πλεονεκτήματα υγείας από οποιανδήποτε άλλη τροφή η βότανο στην Γή.
Το cayenne λαμβανόμενο εσωτερικά σαν τσάι θα σταματήσει την αιμορραγία – ακόμη και σε μια σοβαρή πληγή η τραύμα από σφαίρα – στις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι να μετρήσετε μέχρι το 10. Το cayenne έχει φυσικό ισχυρό εξισωτικό αποτέλεσμα στην πίεση του αίματος. Όταν ενεργήσει στην κυκλοφορία του αίματος – πράγμα που το κάνει αμέσως – ρυθμίζει την πίεση του αίματος από την κορυφή του κεφαλιού σας μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Έτσι μειώνεται η υψηλή πίεση και αρχίζει το πήξιμο αμέσως.

Το cayenne είναι ένα δώρο στην ανθρωπότητα.
Πάνω από 3.000 επιστημονικές μελέτες καταχωρημένες στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής υποστηρίζουν την χρήση του cayenne ότι προλαμβάνει και θεραπεύει πολλές κοινές ασθένειες.
Δεν είναι όλα τα πιπέρια cayenne το ίδιο ! Κάθε μια από τις πολλές ποικιλίες έχει διαφορετική χρήση και επίπεδο θερμότητας. Οι μονάδες θερμότητας η βαθμοί “Scoville” καθορίζονται από την ποσότητα των χημικών στο cayenne και τις ρητίνες του.
Όσο υψηλότερο το επίπεδο τόσο πιο καυτό είναι – και όσο πιο καυτό είναι τόσο πιο δυνατό θεραπευτικό είναι .
Το Cayenne ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Paprika
Τα πιπέρια cayenne κυμαίνονται από 0 έως 300.000 μονάδες. Η Paprika εχει 0 μονάδες.
Τα πιπέρια Jalapeno έχουν μεταξύ 50.000 και 80.000 μονάδες. Τα πιπέρια Serrano περίπου 100.000 θερμικές μονάδες. Τα African Bird Peppers μέσο όρο 200.000 θερμικές μονάδες και τα Mexican habañeros είναι μεταξύ στις 250.000 και 300.000 θερμικές μονάδες.
Το Ultra-hot cayenne tincture από βιολογικής γεωργίας πιπεριές 300.000 θερμικών μονάδων θα αυξήσει την πίεση σας αμέσως, φέρνοντας νέο οξυγόνο στα ζωτικά όργανα του σώματος σας, και ταυτόχρονα θα μεταφέρει τα τοξικά απόβλητα από τις ίδιες περιοχές κατά την επιστροφή του αίματος !!!

Δράση Εδώ Και Τώρα
Προσωπικά υπάρχει στην καθημερινή διατροφή μου και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Είναι πράγματι όπως τα λέει ο καθηγητής. Αν θέλετε να έχετε αποδείξεις απλά δοκιμάστε το, είναι πάμφθηνο αλλά καυτό.
Επιλέξτε βιολογικό Cayenne και αρχίστε να το χρησιμοποιείτε από μικρές δόσεις που σιγά σιγά να αυξάνονται. Σύντομα εδώ η theodosia θα σας έχει απλές συνταγές με cayenne και τρόπους χρήσεις του. Αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την φαντασία σας. Αρχίστε.!
miastala.com


Επιπτώσεις της Cayenne Pepper Στα Έλκη  
Από Baby Boomer Care

Πιπέρι καγιέν είναι μέλος της οικογένειας Capsicum των λαχανικών, που είναι ευρύτερα γνωστή ως πιπεριές τσίλι. Είναι γνωστό βοτανικά ως το Capsicum annuum. Τα οφέλη από πιπέρι καγιέν για την υγεία είναι απίστευτο. Μπορεί να κάνει τα πάντα, από τη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων στο κατάκοιτος να σταματήσει αμέσως τις επιθέσεις καρδιών. Πιπέρι καγιέν έχει βρεθεί επίσης αποτελεσματική στη θεραπεία του έλκους και άλλων γαστρεντερικών ασθενειών
Πεπτικό έλκος οφείλεται κατά κύριο λόγο από ένα βακτήριο. Πάνω από την παραγωγή του οξέος στο στομάχι επιδεινώνουν τα συμπτώματα του πεπτικού έλκους. Πεπτικό έλκος μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυτικά φάρμακα όπως κόκκινο πιπέρι. Πιπέρι καγιέν εμποδίζει έλκη, σκοτώνοντας τα βακτήρια και βοηθά επίσης να τονώσει τα επιθηλιακά κύτταρα του στομάχου, να εκκρίνει προστατευτικά buffering χυμούς που εμποδίζουν σχηματισμός ελκών. Προηγούμενα πιπέρι καγιέν θεωρήθηκε ότι αυξάνει το έλκος πόνο και απεφεύχθη γενικά από τους ασθενείς του έλκους. Ωστόσο, οι επιστήμονες σήμερα και μελέτες έχουν δείξει ότι πιπέρι καγιέν είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη θεραπεία του έλκους ασθενείς και είναι πολύ χρήσιμη για τη μείωση των συμπτωμάτων.
Πιπέρι καγιέν έχει βρεθεί επίσης αποτελεσματική στη θεραπεία του έλκους πίεσης και άλλα νοσήματα του γαστρεντερικού συστήματος. Εάν πάσχετε από πεπτικό έλκος δωδεκαδακτύλου ή, στη συνέχεια, λαμβάνοντας πιπέρι καγιέν θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης ποτέ πεπτικό έλκος. Πιπέρι καγιέν μπορεί να μειώσει τον πόνο που χρησιμεύει ως τοπικό αναισθητικό για να πληγωσμένη ιστών στο στομάχι και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει τον έλεγχο της αιμορραγίας στο στομάχι. Capsicum, έχει τη δυνατότητα για την ανοικοδόμηση των ιστών στο στομάχι και να φέρει το αίμα στην περιοχή του ιστού με ταχύτερους ρυθμούς, βελτιώνει την αφομοίωση των τροφών που καταναλώνονται με αυτό. Αρκετές κλινικές μελέτες υποστηρίζουν αυτό το γεγονός.
Πιπέρι καγιέν είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Β6, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, το μαγγάνιο και φυτικές ίνες.


Προτεινόμενα άρθρα, μενού:

Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Σπιρουλίνα - Ένας Δυναμίτης Με Πράσινο Αίμα !

DSC01995
Αν σώνει και καλά σου αρέσει να τρως αίμα, τουλάχιστον φρόντισε να τρως ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΙΜΑ. Ξέρεις γιατί αυτό… ? Γιατί αν τρως προϊόντα κόκκινου αίματος, δεν τα τρως εσύ, αυτά σε τρώνε. Έχοντας αυτά τα βασικά υλικά στην κουζίνα σου, θα δεις πως μπορείς να φτιάξεις διαφορά φαγητά, πανεύκολα, υγιεινά, θρεπτικά, νόστιμα, Πραγματικούς διατροφικούς δυναμίτες. Σπιρουλίνα σε σκόνη, Ντοματο-χυμός, Καγιέν, Λεμόνι, Πλιγούρι χοντρό, μαϊντανός και άνηθος ψιλοκομμένος, άγρια χόρτα εποχής, celery, chicoree, ξηροί καρποί ανάλατοι και άψητοι, HempMaca, Κρεμμύδια ξερά, Πιπεριές κέρατο, Λάδι, Παξιμάδια κριθαρένια. Όλα Βιολογικά.  Σήμερα θα σου δείξω μια θρεπτικότατη πανεύκολη σούπα, ζεστή ή κρύα, όπως είναι του γούστου σου, ένα ρόφημα, πλήρη διατροφή, και σε επόμενο άρθρο δυο διαφορετικά πιάτα με τα ίδια υλικά. Προσοχή, όπως βλέπεις δεν χρησιμοποιώ καθόλου φρούτα ανακατωμένα με λαχανικά. Ο λόγος είναι πως..

Ποτέ Φρούτα Και Λαχανικά Μαζί. ΠΟΤΕ. Γιατί?
Το λαχανικό είναι μια τροφή που διασπάται και χωνεύεται στο στομάχι, ενώ από την άλλη τα φρούτα διασπώνται και χωνεύονται στο παχύ έντερο. ΟΧΙ στο στομάχι. Αν υπάρχουν αυτά τα δύο –φρούτα και λαχανικά- ανακατεμένα μαζί στο ίδιο πιάτο, ξέρεις τι γίνεται? Το στομάχι ΠΡΩΤΑ στην πέψη, διασπά και χωνεύει τα λαχανικά και ΜΕΤΑ προωθεί τα φρούτα στο παχύ έντερο. Αλλά σκέψου τι έχουν γίνει πια τα φρούτα ΜΕΤΑ την διάσπαση των λαχανικών στο στομάχι? Τι έχει μείνει? Τίποτα στην καλύτερη περίπτωση, ένα συνονθύλευμα επικίνδυνων ουσιών στην χειρότερη. Δεν έχεις ακούσει που λένε το φρούτο να τρώγεται  δυο ώρες ΠΡΙΝ το φαγητό και ΠΟΤΕ ΜΕΤΑ. Γιατί μετά το φαγητό γίνεται η πέψη στο στομάχι και τα στομαχικά υγρά καταστρέφουν τα φρούτα, χώρια που γίνεται μέσα στο σώμα ένα μπλοκάρισμα ετερόκλητων τροφών. Πόσο μάλλον να υπάρχουν τα φρούτα μέσα στο φαγητό μαγειρεμένα.  ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΑΖΙ, στο ίδιο πιάτο, την ίδια στιγμή. ΠΟΤΕ.

DSC02045

Το Ρόφημα Δυναμίτης. Δροσερό Και Καυτό !
Σπιρουλίνα, Ντοματο-χυμός, Καγιέν, Λεμόνι. Είναι πραγματικός Δυναμίτης, ένα πανεύκολο ρόφημα, ζεστό ή κρύο, που φτιάχνεται στο σέικερ και είναι ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Γιατί είναι? Θα το δούμε παρακάτω. Είναι γρήγορο, και ένα κι ένα για όποιον θέλει μια ημέρα να μην φάει καθόλου στερεά τροφή, για ένα γρήγορο αναζωογονητικό, δυναμωτικό ρόφημα. Τέσσερα είναι τα βασικά υλικά που χρειάζεσαι. Σπιρουλίνα σε σκόνη , ντοματοχυμό, καγιέν σε σκόνη και λεμόνι. Η Σπιρουλίνα ως γνωστόν είναι η υπερτροφή των αστροναυτών και της ΝΑΣΑ γενικότερα, των αθλητών, και όλων αυτών που ξέρουν τι να κάνουν και τι να μην κάνουν για να διατηρηθούν νέοι και υγιείς. Η ντομάτα από την άλλη, (ανάλυση σε επόμενο άρθρο) είναι ένας από τους λόγους που είμαι FAN – ας είμαι κι εγώ κάποιου FAN- του Κολόμβου.  Ένας δυναμίτης συστατικών και Ενέργειας. Για το Καγιέν δεν λέω τίποτα… ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ. κι ΕΔΩ

Αν δεν υπάρχει σπιρουλίνα διαθέσιμη σε σκόνη αλλά σε χάπια μπορείς σε ένα γουδί να χτυπήσεις  μερικά και να τα θρυμματίσεις. Ξεκινώντας φρόντισε να έχεις ντομάτες, που να μυρίζουν, ντομάτα. Όπως και όλα τα λαχανικά που χρησιμοποιείς. Υπάρχουν πλέον και λαϊκές αγορές με Βιολογικά και οργανικά προϊόντα, αν δεν έχεις την δυνατότητα να φυτεύεις ντομάτες στον κήπο σου. Είναι σημαντικό αυτό για όλα τα λαχανικά, αν θέλεις να έχεις τα αποτελέσματα που αναφέρω από την χρήση τους. Χτυπάς  να ανακατευθούν πολύ καλά στο σέικερ, για ένα άτομο
 1. ντοματοχυμό
 2. ένα κουταλάκι του γλυκού σπιρουλίνα σε σκόνη
 3. ένα κουταλάκι του γλυκού καγιέν σε σκόνη
 4. ένα κουταλάκι Maca
 5. τον χυμό από ένα λεμόνι
Το βάζεις σε ένα μεγάλο ποτήρι και το σερβίρεις με δυο φύλλα celery και chicoree. Είναι μια πλήρης τροφή σε υγρή μορφή, πανεύκολη όταν βιάζεσαι ή όταν θέλεις κάτι πιο ανάλαφρο, χωρίς να είσαι υποχωρητικός ούτε σε γεύση, σε θρεπτικά συστατικά ή σε βιταμίνες. Καλή σου όρεξη ή μάλλον στην υγειά σου γιατί είναι τροφή σε ποτήρι.

DSC02050.3.4

Η Σούπα Δυναμίτης. Γευστικότατη, Αφροδισιακή !
 1. ντοματοχυμό πηχτό ζεστό, όχι βραστό.
 2. ένα κουταλάκι του γλυκού σπιρουλίνα σε σκόνη
 3. ένα κουταλάκι του γλυκού καγιέν σε σκόνη
 4. τον χυμό από ένα λεμόνι
 5. πλιγούρι χοντροκομμένο και μουλιασμένο, δες την εικόνα.
 6. Αρκετά κουκουνάρια, σουσάμι αναποφλοίωτο, σταφίδες.
 7. μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο ή σέλινο. Όχι όλα μαζί.
 8. ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι
 9. ένα κουταλάκι Hemp
 10. ένα κουταλάκι Maca
 11. λίγο λάδι ωμό και καλής ποιότητας
 12. παξιμάδια κριθαρένια
Ζεσταίνεις αρκετά τον ντοματοχυμό ΟΧΙ να βράσει. Γι αυτό είναι καλό τον ζεστό ντοματοχυμό να τον μεταφέρεις σε μια σουπιέρα πριν προσθέσεις τα υπόλοιπα υλικά και σίγουρα ΟΧΙ πάνω στο μάτι που τον ζέστανες. Στην σουπιέρα που μεταφέρεις τον ζεστό τοματοχυμό προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύεις καλά. Μπορείς να προσθέσεις αν θέλεις τα παξιμάδια κομμένα, μέσα στην σούπα σαν κρουτόν… και ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΟΡΕΞΗ.

Ακόμη η σούπα τρώγεται και κρύα, απλώς χτυπάς στο σέικερ τον ντοματοχυμό, την σπιρουλίνα, το καγιέν, το λεμόνι και το λάδι, να γίνουν ένα ομοιόμορφο παχύρευστο μίγμα. Έπειτα προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά. Σήμερα στο σπίτι την έφτιαξα κρύα, μου αρέσει σαν γεύση καλύτερα. Αυτό που είναι σημαντικό να θυμάσαι να πειραματίζεσαι και να μην σταματάς σε μια μόνο γεύση, σε έναν μόνο τρόπο.  Αφού έχεις τα βασικά υλικά, ξέρεις τα βασικά πρέπει και δεν πρέπει … παίξε, με τις γεύσεις, τα χρώματα, τα αρώματα.. Σου δίνω κάποιες ιδέες .. βαλε κι ΕΣΥ τις δικές σου. Καλή επιτυχία. Σε επόμενο άρθρο, δυο πιάτα με τα ίδια υλικά, ένα ζεστό κι ένα κρύο.
Spirulina-Powder
Η σπιρουλίνα,  Spirulina είναι ένα φαγώσιμο Φύκι ή πιο επιστημονικά ένας κυανο-πράσινο μικροφύκος
Αποτελείται από πολλά κύτταρα, που σχηματίζουν μεταξύ τους νημάτια, τα οποία πολλές φορές είναι σπειροειδή. Η σπιρουλίνα περιέχει περισσότερες από 100 πολύτιμες θρεπτικές ουσίες, και αποτελεί, εξισορροπημένη και ΠΛΗΡΗ Διατροφική, μια από τις πιο πλούσιες και ολοκληρωμένες που μας παρέχει η φύση. Έχει πολύ μεγάλη πεπτικότητα (95%), σε σύγκριση με αυτή των περισσοτέρων τροφίμων που κυμαίνεται περίπου στο 10 – 15%..
Η σπιρουλίνα παράγει όλες τις θρεπτικές τις ουσίες με τη βοήθεια του ηλιακού φωτός και το διοξείδιο του άνθρακα της ατμόσφαιρας. Το κυανό χρώμα οφείλεται σε μια πρωτεΐνη, την φυκοκυανίνη, ενώ το πράσινο στη χλωροφύλλη.
Η σπιρουλίνα περιέχει πρωτεΐνη (50 – 70%), λιπίδια (5 – 7%), σάκχαρα (15 – 25%), βιταμίνες (Β1, Β5 και Β6), ιχνοστοιχεία και μέταλλα. Επίσης περιέχει: Βιταμίνη Β12, Σίδηρο, Βιταμίνη Ε, Βήτα Καροτίνη, Αντιοξειδωτικά, Λιπαρά οξέα (βίΑ), Χλωροφύλλη.

Έχει Ιστορία η  Σπιρουλίνα
Η σπιρουλίνα είναι ένα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη άλγος / πλαγκτονικό κυανοβακτήριο. Πιο συγκεκριμένα, η σπιρουλίνα είναι ένα μικροσκοπικό φυτό του φρέσκου νερού, ένας υδρόβιος μικρό-φυτικός οργανισμός ο οποίος αποτελείται από διαφανή λεπτά – φυσαλίδας κύτταρα τα οποία κολλημένα το ένα μετά το άλλο σχηματίζουν μία ελικοειδή σπειροειδή ίνα (γι ‘αυτό και ονομάστηκε σπιρουλίνα η οποία σημαίνει μικρή έλικα). Παρέχει πάνω από 100 συνεργικά διατροφικά συστατικά και είναι στην φύση η πιο πλούσια και η πιο πλήρης πηγή ολικής οργανικής διατροφής. Η σπιρουλίνα είναι μία αθάνατη μορφή ζωής η οποία ανανεώνει τον εαυτό εδώ και 3,6 δισεκατομμύρια χρόνια.
Αυτό το μοντέρνο θαυματουργό φυτό είναι πράγματι τόσο παλιό όσο και ο πλανήτης Γη. Καταλαμβάνει μία μοναδική θέση στο φυτικό βασίλειο. Η σπιρουλίνα προέρχεται από την πρώτη στον κόσμο φυτοσυνθετική μορφή ζωής . Αυτό που καθιστά την σπιρουλίνα πραγματικά μοναδική σε σχέση με τα άλλα φυτά είναι ότι τα διατροφικά συστατικά που περιέχει αυτό το φυτό – θαύμα είναι άμεσα και εξ ολοκλήρου εύπεπτα. Η σπιρουλίνα καλείται και πράσινο – μπλε άλγος. Το μπλε αναφέρεται στην μπλε χρωστική , μία πρωτεΐνη που ονομάζεται φυκοκυανίνη. Η πράσινη χρωστική είναι η χλωροφύλλη η οποία βοηθά τα φυτικά κύτταρα να δεσμεύουν και να μετατρέπουν την ηλιακή ακτινοβολία σε ενέργεια. Η χλωροφύλλη είναι σχεδόν ταυτόσημη στην μοριακή της δομή με την ανθρώπινη αιμοσφαιρίνη γι’ αυτό ονομάζεται και  ‘πράσινο αίμα’. Τι σημαίνει αυτό για εσένα και τον οργανισμό σου? Διάβασε ΕΔΩ.

Αν και αναφορές για την κατανάλωση της σπιρουλίνας έχουν γίνει πολλούς αιώνες πριν, όπως από τους Αζτέκους στο Μεξικό, η σπιρουλίνα βρίσκεται είτε με την μία μορφή είτε με την άλλη εδώ και 3,5 δισεκατομμύρια χρόνια, η επανακάλυψη της από τους επιστήμονες έγινε τα τελευταία 30 χρόνια. Αναπτύσσεται φυσικά σε ζεστές και υψηλής αλκαλικότητας λίμνες σε υποτροπικές περιοχές, και σε φάρμες από άλγη σε ελεγχόμενες συνθήκες περιβάλλοντος. Σήμερα η σπιρουλίνα είναι απαραίτητο μέρος της δίαιτας εκατομμυρίων ανθρώπων. Η ετήσια κατανάλωση της καλλιεργούμενης σπιρουλίνας για την ανθρώπινη διατροφή ξεπερνά τους 2.000 μετρικούς τόνους. Μία τέτοια γρήγορη αποδοχή ενός νέου τροφίμου δεν έχει προηγούμενο και οφείλεται κυρίως στις καταπληκτικές ιδιότητες αυτής της ισχυρής τροφής.

grafima-spyroulina

Τι κάνει την Σπιρουλίνα Υπέρ Τροφή ?
Περιέχει Όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, όχι μόνο βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία. Η σπιρουλίνα είναι η πιο πλούσια πλήρης τροφή της φύσης για τον άνθρωπο. Φυσικά μερικά συστατικά στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν βρεθεί ποτέ στα τρόφιμα.
 • Είναι η πιο πλούσια της φύσης πλήρης – τροφή, πηγή σε Β12 . Είναι 2 με 6 φορές πλουσιότερη από τον πιο κοντινό της αντίπαλο το ήπαρ του ωμού βοδινού. Πρακτικά η Β12 είναι συνώνυμη της υψηλής ενέργειας. Είναι απαραίτητη για την διατήρηση της ενέργειας και της καλής υγείας του αίματος.
 • Είναι η πιο πλούσια της φύσης πλήρης – τροφή, πηγή σε βιοχημικό οργανικό σίδηρο ο οποίος δεν είναι καθόλου τοξικός. Είναι 58 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το ωμό σπανάκι και 28 φορές πιο πλούσια σε σχέση με το ήπαρ του ωμού βοδινού.
 • Είναι η πιο πλούσια στη φύση πλήρης τροφή, σε βιταμίνη Ε. Είναι 3 φορές πιο πλούσια σε σύγκριση με το σπόρο του σιτάλευρου και η βιολογική της αξία είναι 49% μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη της συνθετικής βιταμίνης Ε.
 • Είναι η πιο πλούσια στην φύση πλήρης τροφή, σε β-καροτένιο (προβιταμίνη Α). Τα αντιοξειδωτικά είναι συστατικά τα οποία βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των ζημιών οι οποίες οφείλονται στην οξειδωτική δράση των τοξικών ελευθέρων ριζών. Η σπιρουλίνα παρέχει β-καροτένιο (σε 4 διαφορετικές μοριακές μορφές) σε ένα φυσικό χημικό σύμπλεγμα το οποίο είναι πολύ πιο εύκολα απορροφήσιμο από ότι το β-καροτένιο του μπρόκολου ή του καρότου. Είναι 25 φορές πλουσιότερη σε σχέση με εκείνη των ωμών καρότων. Αντίθετα από την συνθετική βιταμίνη Α και εκείνη των ιχθυελαίων, το β-καροτένιο είναι παντελώς μη τοξικό ακόμη και σε μεγάλες δόσεις.
 • Είναι η πιο πλούσια στην φύση πλήρης τροφή, σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Περιέχει ένα ευρύ φάσμα όλων των γνωστών αντιοξειδωτικών παραγόντων, όπως τις αντιοξειδωτικές βιταμίνες Β1 και Β6 τα μεταλλικά στοιχεία ψευδάργυρος, μαγγάνιο, και χαλκός, το αμινοξύ μεθειονίνη και τα υπέρ αντιοξειδωτικά συστατικά β-καροτένιο, βιταμίνη Ε και το ιχνοστοιχείο σελήνιο.
 • Είναι η πιο πλούσια στη φύση πλήρης τροφή, πηγή γ-λινολενικού οξέως (<31Α). Τα έλαια της είναι 3 φορές πιο πλούσια σε <3Ι_Α σε σύγκριση με το έλαιο του νυχτολούλουδου. Από όλες τις φυτικές πηγές ΟΙΑ μόνο η σπιρουλίνα το παρέχει με την μορφή ολόκληρης τροφής.
 • Είναι η πιο πλούσια στη φύση πλήρης τροφή, σε χλωροφύλλη, πολλές φορές πιο πλούσια από ότι τα αγροοτώδη.
 • Είναι η πιο πλούσια στη φύση πλήρης τροφή, σε πλήρη και υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη.
spirulina-background

Η  Σπιρουλίνα φροντίζει και το περιβάλλον
Ακόμη πιο σημαντική στην σημερινή εποχή των παγκόσμιων περιβαλλοντικών και οικολογικών προβληματισμών, η σπιρουλίνα έχει την δύναμη να θεραπεύσει τον πάσχοντα πλανήτη μας. Ξεκινώντας 3 δισεκατομμύρια χρόνια πριν, το πράσινο – μπλε αυτό φύκι ξεκίνησε να δεσμεύει το ατμοσφαιρικό άζωτο, να μετατρέπει το διοξείδιο του άνθρακα σε σάκχαρα, και να απελευθερώνει ελεύθερο οξυγόνο το οποίο τελικά δημιούργησε πλούσια σε οξυγόνο ατμόσφαιρα απαραίτητη για την ανάπτυξη άλλης ζωής. Αυτή η διαδικασία χρειάστηκε 5 δισεκατομμύρια χρόνια.
Από τη βιομηχανική επανάσταση, ο μοντέρνος πολιτισμός έχει οδηγήσει στην απώλεια των περισσοτέρων φυσικών πηγών της γης στο όνομα της προόδου. Η ειρωνεία είναι ότι αυτή η καταπληκτική πρόοδος έχει καταναλώσει τα αποθέματα της γης με ρυθμό πολύ πιο γρήγορο από ότι θα μπορούσε να τα αναπληρώσει. Το αναπόφευκτο αποτέλεσμα είναι η καταστροφή της ζωής του πλανήτη όπως είναι γνωστό. Η σπιρουλίνα, μία πηγή ζωής του πλανήτη, θα μπορούσε να αποτελέσει την πηγή ανανέωσης του. Η καλλιέργεια της σπιρουλινας είναι σημαντικά οικονομική και περιβαλλοντικά ασφαλής.
Ανά περίπου 4 στρέμματα, η απόδοση της σπιρουλίνας σε πρωτεΐνη είναι 10 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με εκείνη της σόγιας, 20 φορές σε σύγκριση με του αραβόσιτου, και 200 φορές με εκείνη του βοδινού, καθιστώντας την προφανώς την πιο πλούσια και φιλική του πλανήτη τροφή που αναπτύσσεται σήμερα.Αναπτύσσεται τόσο παραγωγικά ώστε μία έκταση στο % της έκτασης της Ινδιάνας θα μπορούσε να θρέψει 6 και πλέον δισεκατομμύρια πληθυσμού, ο οποίος υπολογίζεται να είναι και ο πληθυσμός της γης στην επόμενη δεκαετία.

Μια Τροφή που τα κάνει όλα
 1. Μείωση χοληστερόλης
 2. Αντικαρκινικές ιδιότητες
 3. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού
 4. Αντι-ιική δράση
 5. Κατά της παχυσαρκίας
 6. Μείωση της επίδρασης της ακτινοβολίας
 7. Αναζωογόνηση του οργανισμού
Ε τι άλλο να θέλεις, για να την προσθέσεις στην καθημερινότητα σου?

spirulina2

Πού Σε Περιμένει?
Η σπιρουλίνα καλλιεργείται συνήθως σε νερό, μέσα σε πολύ καθαρές δεξαμενές, με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους, χωρίς λιπάσματα, εντομοκτόνα και συντηρητικά. Επίσης, δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Μερικές εταιρείες την παράγουν απευθείας σε φυσικές λίμνες. Στη συνέχεια, θερίζεται, ξηραίνεται ή υγροποιείται, συσκευάζεται και πωλείται. Θα τη βρείς να σε περιμένει, σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων σε διάφορες μορφές, όπως σκόνη, νιφάδες, κάψουλες, καθώς και σε υγρό σιρόπι. H Νιγρίτα Σερρών είναι το μοναδικό μέρος στην Ευρώπη όπου καλλιεργείται σπιρουλίνα, και είναι η καλύτερη στον κόσμο .. εεε ΝΑΙ  να παινέψουμε το σπίτι μας γιατί… !! το γνωστό..

Και τώρα μάθετε το εξής..
..ότι η χλωροφύλλη και η αιμοσφαιρίνη είναι πανομοιότυπες οργανικές ενώσεις και διαφέρουν Μόνο σε Ένα Άτομο στο Κέντρο τους όπως φαίνεται και στα σχεδιαγράμματα, η χλωροφύλλη έχει ένα άτομο Μαγνησίου ακριβώς στο κέντρο της, και η αιμοσφαιρίνη ένα άτομο σιδήρου ακριβώς στο κέντρο της.
Η χλωροφύλλη δεν περνά στον ασθενή καμία αρρώστια λόγω των φυσικών αντισηπτικών ιδιοτήτων της. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η η υγρή χλωροφύλλη όταν μεταγγιστεί στον άνθρωπο γίνεται αμέσως αίμα. Ταυτόχρονα εξαφανίζονται αμέσως όσες αρρώστιες έχει ο ασθενής. Όμως τα συμφέροντα είναι τερατώδη, και έτσι ούτε θα θεραπεύονται όσοι έχουν αναιμία με Μαγγάνιο, (όχι σίδηρο), ούτε θα επιτραπούν ποτέ οι μεταγγίσεις με χλωροφύλλη. Περισσότερα ΕΔΩ
 • Και μην ξεχνάτε ότι ο ανθρώπινος οργανισμός είναι αλκαλικός από τον σχεδιασμό του και όξινος από την λειτουργία του. Φυσικά αυτό γίνεται, δηλαδή καταλήγει όξινος, όταν καταναλώνει κρέατα και γαλακτοκομικά !
Θέλεις να δεις τι άλλο παθαίνει ο οργανισμός σου καταναλώνοντας ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥ?.. ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ

Διάβασε ακόμη σχετικά άρθρα και συνταγές Δύναμης. ΕΔΩ

DSC01756_thumb
Τα ‘Φασολάκια Που Καίνε’
Πηγή: Μια Στάλα Επίγνωσης..Μια Στάλα Δράσης..Μια Στάλα Δύναμης..Μια Στάλα Συμπόνιας..Μια Στάλα Σοφίας..Θα σε πάει, από εκεί που είσαι, εκεί που θέλεις να πας.. Αν ξέρεις που είσαι και που θέλεις να πας..

Διαβάστε επίσης:

  Από Τοξότισσα διαβάζουμε νέα

   
  Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ψηφίσει οδηγία που θα τεθεί σε πλήρη ισχύ τον Απρίλιο του 2011, σύμφωνα με την οποία θα απαγορευθούν όλα τα συμπληρώματα διατροφής, θα απαγορευθεί η διδασκαλία εναλλακτικών μεθόδων θεραπείας, θα κλείσουν οι σχολές ομοιοπαθητικής κοκ. Ήδη από φέτος το καλοκαίρι απαγορεύεται η πώληση βιβλίων σχετικά με τη χρήση βοτάνων και ιχνοστοιχείων.
  Συνέχεια
  Πατριώτες διαβάστε!: ΔΝΤ και "Καλλικράτης" το κόλπο των τοκογλύφων για να ανατινάξουν τη χώρα μας!!!

  Τα έχουμε πει πολλές φορές, αλλά τώρα, λίγες μέρες πριν οι τελευταίοι πουλημένοι γλοιώδεις άμυαλοι που τρέχουν να πείσουν όλους μας να τους δώσουμε την δύναμη μας (ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!!!) για το τελικό ξεκοκκάλισμα της Ελλάδας μέσω της συμμετοχής μας στις ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΕΣ εκλογές που θα διαμελήσουν τη χώρα σε κρατίδια... αξίζει να θυμηθούμε το "έργο" από την αρχή και να ξανασκεφτούμε σοβαρά τι πάει να συμβεί και πως είναι πιο σοφό να δράσουμε για να απαλλαγούμε από τα κάθε λογίς μικρά και μεγάλα αρπακτικά και λαμόγια. 

  Το κείμενο είναι του Π. Τραϊανού και γράφτηκε το καλοκαίρι του 2010. - ΔΙΑΔΟΣΤΕ ΤΟ! Τυπώστε το και μοιράστε το στις γειτονιές σας! Επιλέξτε τα σημαντικότερα σημεία και κάντε το αφισάκια! Τουλάχιστον να γνωρίσουν όλοι! ακόμοι και αυτοί που ακόμη ανοίγουν τηλεοράσεις...

  Έστω και την τελευταία στιγμή οι Έλληνες ΠΡΕΠΕΙ να νοιαστούν για το συλλογικό καλό της χώρας και να γυρίσουν τις πλάτες στους κατά τόπους βολεψάκηδες που οργώνουν τους Δήμους και τις κοινότητες αποσιωπώντας το αίσχος του Καλλικράτη!

  Κάποιοι "γνωστοί" ετοιμάζονται να φύγουν από τη χώρα μετά τις δήθεν Δημοτικές εκλογές με τις τσέπες γεμάτες από τις προδοτικές υπηρεσίες τους...

  Μωρέ θα σηκωθεί επιτέλους ο Έλληνας να σώσει το σπίτι του που καίγεται?!!!!


  2,5 δις ευρώ θα είναι τα κέρδη της Οικογένειας Παπανδρέου από το κόλπο με το ΔΝΤ. Το τελευταίο κόλπο της συμμορίας των Τσαντ πριν εγκαταλείψουν την χώρα.

  "Χρήματα υπάρχουν"… έλεγε με έναν σχεδόν υστερικό τρόπο ο Γιωργάκης ελάχιστες ημέρες πριν τις εκλογές. Με τα αδύναμα ελληνικά του προσπαθούσε πάση θυσία να μας πείσει ότι μας έλεγε την αλήθεια. Με τη ρητορική δεινότητα μιας ξεδοντιασμένης γριάς δεν άφηνε πεζοδρόμιο, μπαλκόνι ή μικρόφωνο, που να μην επαναλάβει τα ίδια. Ο κατά γενική ομολογία κουτός Γιωργάκης προσπαθούσε να μας πείσει ότι "έβλεπε" αυτά, τα οποία δεν "έβλεπε" κανένας άλλος Έλληνας. Τι συνέβαινε; Τόσο βλάκας ήταν; Δεν γνώριζε ότι ήταν θέμα χρόνου να αποκαλυφθεί η αλήθεια; Τόσο παθιασμένος ήταν, ώστε να ρισκάρει να καταλάβει την "καρέκλα" της εξουσίας ψευδόμενος και με τον άμεσο κίνδυνο να "καεί" πάνω σ' αυτήν;
  Συνέχεια  

  Είδηση-Βόμβα: Εθνικές Εκλογές τη 12η Δεκεμβρίου!!!

  Επιστολή-βόμβα στον Παπούλια! Ο Γιώργος τον ενημέρωσε για εθνικές εκλογές την 12η Δεκεμβρίου!
  Αναμεταδίδω την είδηση όπως μου εστάλη από το ΙΝΚΑ:
    


   Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" αποκαλύπτει ότι οι εθνικές εκλογές έχουν κλειδώσει για την 12η Δεκεμβρίου, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις χαζο-δημοτικές!
  Ο Παπανδρέου ενημέρωσε ήδη με επιστολή του τον Κάρολο Παπούλια.
  Μην ρωτάτε πως έφτασε αυτή η επιστολή-βόμβα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
  Ποιος ήταν δηλαδή ο κομιστής!
  Στα μέσα Δεκεμβρίου ο Παπούλιας θα ορκίζει Οικουμενική κυβέρνηση με τη Ντόρα Μπακογιάννη, κατά πάσα πιθανότητα στο υπ. Εξωτερικών (και Αιγαίου) μια και θα πάνε πακέτο εξαιτίας των τρυπανιών που δεν θ αργήσουν να πιάσουν δουλειά.
  Εκτός θα μείνει ο Αντώνης Σαμαράς και η υπάρχουσα ΝΔ.
  Τώρα θα πείτε γιατί ο πρωθυπουργός πάει σε εκλογές.
  Είναι απλό! Δεν θέλει να κρατήσει μόνος του την ατομική βόμβα της χρεοκοπίας και της εξαθλίωσης της χώρας.
  Των νέων μέτρων κι ότι πρόκειται ν ακολουθήσει.
  Θα συγκυβερνήσει με την Ντόρα, τον Κουβέλη, τον Καρατζαφέρη πολύ πιθανό και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις.
  O λόγος που στη διακαναλική δεν μίλησε ακόμη πιο ανοιχτά για τις εθνικές εκλογές ήταν για να κρατήσει εν υπνώσει τον Σαμαρά!
  Τίνος ήταν η σκηνοθεσία της όλης υπόθεσης δίλημμα-εκλογές;
  Θα σας δώσουμε την απάντηση.
  Ηταν του Μητσοτάκη, ο οποίος την πάσαρε στον Ψυχάρη κι αυτός με τη σειρά του στον Παπανδρέου.
  Ετσι κυβερνιέται η Ελλάδα.
  Ωσαν τηλεπαιγνίδι.

  Tα συμπεράσματα... δικά σας...

  Να γιατί πέφτει τόση παραπλάνηση με δήθεν "τρομοκράτες" δια "χαζοκουτίου" και πως μέσω ΕΕ μας βάζουν στη ροή για την "ελεγχόμενη χρεωκοπία"...