…κάθε χώρος, κάθε μέλισσα που βουίζει, κάθε σημείο της γης αποτελεί κάτι ιερό - …Αποτελούμε μέρος της γης και η γη αποτελεί μέρος της δικής μας ύπαρξης. Τα ευωδιαστά λουλούδια είναι αδέλφια μας. Ο τάρανδος, το άλογο, ο μεγάλος αετός, είναι αδελφοί μας. Οι ψηλοί βράχοι, τα αφρισμένα κύματα του ποταμού, ο χυμός των αγριολούλουδων, η θερμότητα του σώματος του αλόγου και των ανθρώπων ανήκουν όλα στην ίδια οικογένεια.
Seattle-αρχηγός των Ινδιάνων φυλής Ντουάμις

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2009

Βουλευτικές εκλογές - ένα πλήγμα στη Δημοκρατία. Δημοκρατία στην Αρχαία Ελλάδα και σημερινή Φασιστική Democracy

Την Κυριακή, 4 Οκτωβρίου του 2009, οι 9.8 εκατομμύρια περίπου Έλληνες και Ελληνίδες θα ψηφίσουν τους ιμπεριαλιστές και τυράννους των λαών. Όπως σε όλες τις προηγούμενες εκλογές, έτσι και τώρα ο Ελληνικός λαός θα ψηφίζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ο Ελληνικός λαός θα ψηφίσει τους κλέφτες και τυράννους των λαών. Ό,τι και να ψηφίζουν οι Έλληνες και Ελληνίδες θα βγει ή Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει άλλο κόμμα. Και να μην μπορεί να έχει αυτοδυναμία η κυβέρνηση, θα έχει πλειοψηφία, θα έχει υποστήριξη του κατευθυνόμενου από απέξω ΚΚΕ, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ – ηγέτες οι οποίοι πέρσι παραλίγο θα οδηγούσαν τους Έλληνες στον εμφύλιο πόλεμο και στη διάλυση της Ελλάδας.

Αυτό θέλουν οι εχθροί της Ελλάδος. Αυτό θέλουν οι ιμπεριαλιστές, οι πεινασμένοι για το χρήμα και την εξουσία οι πλούσιοι της Γης, οι εχθροί όλων των λαών -να διαιρούν και να βασιλεύουν και να περνάνε τα σχεδιά τους. Οπότε το ΠΑΣΟΚ, ή Νέα Δημοκρατία θα έχουν περισσότερες έδρες και θα κάνουν αυτό που θέλουν οι κλέφτες και τύραννοι των λαών.

Πιστεύω και είμαι σύμφωνος με τον Παναγιώτη Τραϊανό, πρόεδρο του ΕΑΜ Β και με όλους τους πατριώτες και πατριώτισσες, αγωνιστές και ερευνητές, ότι πρέπει να φέρουμε στην Ελλάδα Γνήσια Δημοκρατία των Αρχαίων Ελλήνων, την Άμεση Δημοκρατία στην οποία ο λαός θα εκλέγει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και οι βουλευτές θα βγαίνουν με Κλήρο, σήμερα ο ένας, αύριο ο άλλος, απλοί άνθρωποι, εργάτες, αγρότες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι και να παίρνουν μισθό του απλού εργάτη - π.χ. 1000 ευρώ.

Και για να φέρεις Γνήσια Δημοκρατία πρέπει να απέχεις από της στυμμένες και εχθρικές για την Δημοκρατία εκλογές για τους λόγους που ανέφερα πάνω.

Δεν έχουμε Δημοκρατία, αλλά εχθρική Μάγκνα Κάρτα. Έχουμε Προεδρικό και Κοινοβουλευτικό φασισμό, το κατασκεύασμα των αγγλοσαξόνων βασιλιάδων του 1215 και του 1225, των τυράννων των λαών.

Βασίλης Καφαταρίδης


Σχετικά Άρθρα:

Κλεισθένης 

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Κλεισθένης ήταν Αθηναίος πολιτικός με δράση στο τέλος του 6ου αι. π.Χ. Μετά την έξωση του Πεισίστρατου, ανέλαβε να μεταρρυθμίσει το πολίτευμα της Αθήνας και να το καταστήσει δημοκρατικότερο. Χώρισε τους Αθηναίους σε 10 φυλές με δέκα δήμους η καθεμιά. Σε κάθε φυλή φρόντισε να ανήκουν πολίτες από διάφορες περιοχές της Αττικής και έτσι οι πλούσιοι ευγενείς έπαψαν να αποτελούν μόνοι τους μια ισχυρή τάξη και αναμίχθηκαν με τους υπόλοιπους συμπολίτες τους. Ο Κλεισθένης έδωσε όλη την εξουσία στην εκκλησία του δήμου. Από αυτήν εκλέγονταν και οι 10 στρατηγοί που διοικούσαν όχι μόνο το στρατό αλλά και το ίδιο το κράτος. Η βουλή των 400 του Σόλωνα αντικαταστήθηκε από νέα βουλή με 500 βουλευτές. Αυτοί έβγαιναν κάθε χρόνο με κλήρο 50 από κάθε φυλή. Έτσι, όλοι οι πολίτες είχαν πιθανότητα να γίνουν κάποτε βουλευτές. Έργο της βουλής ήταν να προετοιμάζει τα θέματα που θα συζητούσε η εκκλησία του δήμου. Επίσης, ο Κλεισθένης, για να προστατέψει το νέο πολίτευμα, καθιέρωσε τον οστρακισμό. Κάθε πολίτης έγραφε πάνω σε ένα κομμάτι από σπασμένο αγγείο (όστρακο) το όνομα του πολιτικού που τον θεωρούσε πιο επικίνδυνο για τη δημοκρατία. Μετρούσαν κατόπιν τα όστρακα και εξόριζαν για 10 χρόνια όποιον είχε συγκεντρώσει 6 χιλιάδες όστρακα με το όνομά του. Έτσι γεννήθηκε στην Αθήνα η δημοκρατία, το πολίτευμα που δίνει σε όλους του πολίτες το δικαίωμα αλλά και το καθήκον να συμμετέχουν στη διακυβέρνηση του κράτους. Η δημοκρατία ήταν μια από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις των αρχαίων Ελλήνων. Έτσι έπαψαν η συγγένεια και η καταγωγή να παίζουν ρόλο στην πολιτική ζωή της Αθήνας. Με το μέτρο αυτό ο Κλεισθένης <<έδωσε την πολιτεία στον λαό, όπως έγραψε αργότερα ο Αριστοτέλης.Αλέξανδρος Κόντος: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ένα άγνωστο πολίτευμα


Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

Το «συμβόλαιο της υποταγής» είναι ο όρος που περιγράφει την κατάσταση στην οποία εκπίπτει ένα Σύνταγμα όταν αντί να κατοχυρώνει την ανεξαρτησία και την ελευθερία μίας κοινωνίας, επιβάλλει την υποταγή της και την υποδούλωσή της. Τέτοιο είναι το Σύνταγμα του Ελληνικού Κράτους σήμερα. Για αυτό είναι επιτακτική ανάγκη η ίδια η κοινωνία να αλλάξει το Σύνταγμα κι όχι τα κομματικά διευθυντήρια, ώστε να το μετατρέψουμε από συμβόλαιο υποταγής που είναι σήμερα σε συμβόλαιο ελευθερίας της κοινωνίας μας.
Στο βιβλίο αυτό ο συγγραφέας, αποκαλύπτει τους τρόπους με τους οποίους το Σύνταγμα επιβάλλει την υποταγή της κοινωνίας μας σε εγχώριους και εξωτερικούς εξουσιαστικούς μηχανισμούς και τέλος προτείνει τον τρόπο ανάκτησης της ελευθερίας μας μέσα από ένα νέο Σύνταγμα όπου οι πολίτες και η κοινωνία θα γίνουν αυτό που εξ αρχής προορίζονταν να είναι: κυρίαρχοι της πολιτείας τους κι όχι υπόδουλοί της.